Academien

French restaurant

Recept

Baconlindad fläskytterfilé

Ingredienser

En smarrig maträtt som man kan ha till helgen eller bjuda på.

1 Kg fläskytterfilé

1 paket Peka potatisgratäng (den är krämig och god)

1 paket oskivad fetaost

1 paket riven gratängost 500 gram

1 flaska flytande honung

3 paket bacon

Tillagning - Fläskytterfilén

ca 6 portioner Ugn: 225 grader ~25 minuter

Skär fläskfilén i bitar, så det inte bli för svårt att steka dem. (spara fettet)

Salta och krydda köttbitarna, vänd runt dem så de blir riktigt kryddade. Var inte rädd för att ta för mycket de ramlar bort endel vid stekningen ändå.

Stek köttet så de fått lite färg.

Baconlinda köttbitarna.

Lägg köttet i en ungnsfast form.

Spritsa flytande honung på köttet.

Tillagning - Gratängen

ca 6 portioner Ugn: 225 grader ~25 minuter

Lägg potatisgratängen i en umgfast form

Sprid ut riven ost ett jämt lager ovanpå

Smaklig spis.